Tijdens de afgelopen handelsweken werden de meeste beurzen geconfronteerd met een beurscorrectie. Voor het eerst in lange tijd werden de aandelenmarkten geconfronteerd met dalende beurskoersen. Opvallend genoeg grepen insiders deze beurscorrectie niet aan om aandelen aan de portefeuille toe te voegen.

Als we het over ‘insiders’ hebben, dan gaat het in dit geval om prominente personen die binnen een beursgenoteerde onderneming werkzaam zijn. In dit geval is bijvoorbeeld te denken aan CEO’s en CFO’s. Hun acties liggen vaak onder een vergrootglas. Als zij aandelen aan de portefeuille toevoegen, wordt dit veelal gezien als een ‘Bullish’ teken.

Insiders vinden de huidige markt niet koopwaardig

Uit onderzoek van SentimenTrader blijkt dat de Insider Buy/Sell Ratio tijdens de afgelopen weken amper is verbeterd. Voor de aandelenmarkten kan dit een belangrijk teken zijn, want tijdens de voorgaande belangrijke bodems was er telkens wel sprake van een stijgende beweging bij de Insider Buy/Sell Ratio.

Kortweg kan gezegd worden dat insiders op dit moment aandelen niet koopwaardig vinden. En volgens kenners kan dat een teken zijn dat de insiders op dit moment niet geloven in een verdere beursrally. En het verleden laat zien dat in dat geval meestal rekening gehouden dient te worden met verdere koerszwakte.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar