Sinds de bodem van maart 2020 zijn er alweer 14 beursmaanden gepasseerd. Deze beursmaanden verliepen veelal uitstekend. Zo wisten de aandelenmarkten zich krachtig te herstellen van de coronacrash. Ondanks deze imposante beursrally moeten beleggers rekening houden met een zijwaartse beursbeweging. Tenminste, dat is wat het verleden voorspelt.

Volgens de meeste analisten ziet de beurstoekomst er nog steeds hartstikke goed uit. De groei van de wereldeconomie kan zorgen voor verder stijgende beurskoersen. Daarnaast is tijdens de voorbijgaande weken gebleken dat de centrale banken nog steeds alle middelen willen inzetten om het economische herstel te stimuleren. Ook dit kan gezien worden als een opsteker voor aandelen.

Beleggers moeten rekening houden met tegenvallende beursmaanden

Ondanks deze positieve aspecten doen beleggers er verstandig aan om niet te optimistisch gestemd te raken. Het verleden voorspelt namelijk dat het tweede beursjaar na een forse beursdaling vaak tegenvallend verloopt. Zo zijn op de bovenstaande grafiek de voorgaande vier keren in beeld gebracht waarbij de S&P 500 index geconfronteerd werd met een beursdaling van minstens 30%. Nadat er een bodem bereikt werd, wist de Amerikaanse beurs met name tijdens de eerste 12 maanden opvallend goed te presteren. Het tweede beursjaar verliep echter over het algemeen een stuk minder rooskleurig. Zo was er gemiddeld genomen sprake van een zijwaartse tot een licht dalende trend.

Mocht het verleden dus gebruikt kunnen worden als maatstaf voor het voorspellen van de toekomst, dan moeten beleggers rekening houden met een tegenvallende beursperiode. En dat zien maar weinig analisten op dit moment aankomen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar