Gisteren werden de wereldwijde aandelenmarkten geconfronteerd met stevige verliezen. Met name in Azië en Europa liepen de verliezen sterk op. Steeds meer beleggers beginnen zich zorgen te maken over het gevreesde ‘inflatiespook’. Toch is de huidige beurszwakte eigenlijk helemaal niet verwonderlijk te noemen.

Traditioneel gezien is de maand mei niet bepaald een rooskleurige beursmaand. De beursspreuk “Sell in may and go away” wordt niet voor niets elk jaar in mei boven tafel gehaald. Uit onderzoek van LPL Research blijkt dat met name het middendeel van de maand mei vaak tegenvallend verloopt voor de beurzen.

De dalende beweging kan nog even standhouden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, is de gemiddelde koersbeweging van de S&P 500 index tijdens de maand mei in beeld gebracht. Gemiddeld genomen is er sprake van een dalende beweging vanaf 5 mei tot 25 mei. Wat dat betreft is de huidige beurszwakte historisch gezien dus niet verwonderlijk te noemen.

Mocht de geschiedenis zich overigens blijven herhalen, dan moeten beleggers rekening houden met aanhoudende beurszwakte. In dat geval kan de dalende beweging immers aanhouden tot 25 mei. En daar zijn maar weinig beleggers op dit moment op voorbereid.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar