Ondanks het ruimhartige monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank houden de meeste investeerders groot vertrouwen in de dollar. De Amerikaanse munt is nog steeds de wereldvaluta en de euro lijkt daar geen verandering in te kunnen brengen.

Tijdens de afgelopen weken stond de dollar wat onder druk. Toch noteert de dollar ten opzichte van de meeste andere valuta’s nog fors hoger dan een aantal jaren geleden het geval was. En dat is voor een groot deel te danken aan het grootschalige gebruik van de dollar.

De dollar wordt steeds vaker gebruikt

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van SWIFT, is te zien dat de dollar tijdens de afgelopen jaren is gegroeid als het gaat om het aantal wereldwijde betaaltransacties. In het jaar 2017 lag dit percentage nog op 40%, terwijl dit percentage in 2019 wist te stijgen naar 43%. De euro daarentegen heeft terrein moeten inleveren. In het jaar 2017 was de euro nog goed voor 36% van alle wereldbetalingen, terwijl afgelopen jaar dit percentage wist uit te komen op 32%.

Deze staafgrafiek maakt duidelijk dat de dollar nog steeds de onbetwiste wereldmunt is. En dat verkleint aanzienlijk de kans op een val van de dollar. De Amerikaanse centrale bank lijkt zich dat ook goed te beseffen.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)