Tijdens de laatste handelsdag van de week wisten de Amerikaanse beurzen in het groen te sluiten. Toch was die late herstelbeweging niet voldoende om op weekbasis gemeten in het groen te sluiten. Volgens diverse analisten lijkt het startsein voor een beurscorrectie gegeven te zijn. En een belangrijke indicator wijst ook richting het zuiden.

Tijdens de afgelopen week wisten de meeste beurzen fors in het rood te sluiten. De koersschade in Europa en de VS was enorm. En daar moest een deel van de beleggers duidelijk aan wennen, want op donderdag was er op een gegeven moment zelfs sprake van een ware paniekgolf. Beleggers waren inmiddels alweer gewend geraakt aan de stijgende beurskoersen.

Steeds meer aandelen geven een sell-signaal af

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van SentimenTrader, is te zien dat een belangrijke indicator waarschuwt voor een verdere beursdaling. De MACD-indicator laat zien dat inmiddels meer dan 40% van de aandelen binnen de S&P 500 index een ‘sell-signaal’ heeft afgegeven. Tijdens de afgelopen jaren hebben we dat al vaker gezien en in het merendeel van de gevallen wist dat op korte termijn te zorgen voor verdere koersdruk.

Zeker de beginnende belegger lijkt er dus verstandig aan te doen om de komende tijd voorzichtig te werk te gaan. De donkere wolken die boven de financiële markten hangen zijn immers nog niet verdwenen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)