De wereldeconomie wist zich in 2021 krachtig te herstellen. Als gevolg daarvan durfden bedrijven ook weer investeringen te verrichten. En dit terugkerende vertrouwen in de toekomst is met name waarneembaar op de markt voor fusies en overnames. Deze markt kende immers een recordjaar. Toch is het nog maar de vraag of beleggers hier echt blij mee moeten zijn.

De wereldeconomie werd in het jaar 2020 getroffen door een van de stevigste recessies sinds de Tweede Wereldoorlog. De snelle verspreiding van het coronavirus wist de economische motor compleet tot stilstand te brengen. Inmiddels ziet de toekomst er een stuk beter uit en derhalve was er in 2021 sprake van een sterke economische groei. Al moet daar wel bij vermeld worden dat het coronavirus nog steeds niet verslagen is.

Markt voor fusies en overnames doet denken aan de jaren 2000 en 2007

Doordat de wereldeconomie zich krachtig wist te herstellen, durfden bedrijven zich ook weer te melden op de markt voor fusies en overnames. Sterker nog; op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Economist, is te zien dat het een recordjaar was voor de markt van fusies en overnames. Niet alleen qua aantal fusies en overnames werd er een record neergezet, ook de totale waarde hiervan wist te stijgen naar een hoogtepunt. Zo werd er in 2021 voor meer dan 5 biljoen dollar uitgegeven aan fusies en overnames.

Op de grafiek is te zien dat tijdens de gloriejaren van 2000 en 2007 er een soortgelijke trend waarneembaar was. Ook toen werden er records verbroken op de markt van fusies en overnames. Dat optimisme kwam het bedrijfsleven uiteindelijk duur te staan, want kort daarna belande de wereldeconomie in een diepe crisis. Hopelijk gaat de geschiedenis zich deze keer niet herhalen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis