female investor

Het beursjaar 2015 zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de spannendste beursjaren ooit. Want het afgelopen beursjaar zijn er genoeg spannende dingen gebeurd. Denk bijvoorbeeld maar aan het feit dat we tijdens de zomermaanden te maken kregen met een flinke daling. Maar ook tijdens de eerste twee weken van december kregen we te maken met een plotselinge terugval. Het jaar 2015 was ook een jaar met een aantal historische momenten. Een van die historische momenten was bijvoorbeeld de renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank.

investeringen-2015

Deutsche Bank maakt via de bovenstaande grafiek duidelijk waar u in 2015 in had moeten investeren. Verrassend genoeg zien we dat de Russische aandelen er een geweldig jaar op hebben zitten. Ondanks de opgelegde Europese en Amerikaanse economische sancties, wist de Russische aandelenmarkt dus goede zaken te doen. Ook kunnen we zien dat de Japanse en de Chinese beurzen een stuk hoger staan dan een jaar geleden.

Hier had u beter niet in kunnen investeren

Echter, er waren ook beurzen die u in 2015 maar beter had kunnen vermijden. De Braziliaanse aandelen moesten in vergelijking met een jaar geleden bijvoorbeeld flink waarde inleveren. Ook de Canadese en Spaanse beurzen wisten in 2015 teleur te stellen. Kunnen de verliezers van dit jaar, de winnaars van volgend jaar worden?

>> Door middel van deze gids maakt u geen beursfouten meer <<