Het jaar 2020 zal het laatste presidentsjaar van de eerste termijn voor Donald Trump worden. De kans is nog steeds levensgroot dat Trump volgend jaar voor vier nieuwe jaren zal worden gekozen, maar zeker weten doe je het natuurlijk nooit. Historisch gezien weet Wall Street vaak goede zaken te doen tijdens het laatste presidentsjaar.

Tijdens de afgelopen drie jaar heeft Trump genoeg veranderingen doorgevoerd. Hij heeft niet alleen een ware handelsoorlog ontketend, ook op het wereldtoneel zijn de spanningen toegenomen. Denk bijvoorbeeld maar aan het verbreken van de Iran-deal en het onder druk zetten van de NAVO. Trump doet alles vanuit de gedachte ‘America First’ en daarin weet hij vooralsnog te excelleren. In eigen land is Trump namelijk behoorlijk populair. En de kans is extreem groot dat hij volgend jaar herkozen zal worden.

Laatste presidentsjaar voorspelt veel goeds voor Wall Street

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van McClellan, is te zien dat gemiddeld gezien de S&P 500 index vaak goede zaken weet te doen tijdens het laatste presidentsjaar. Het derde jaar is ‘by far’ het beste beursjaar, maar het laatste presidentsjaar mag er ook zijn. Wall Street weet in een dergelijk jaar vaak rustig in waarde te stijgen.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar deze grafiek maakt wel duidelijk dat de geschiedenis geen gevaren ziet in het jaar 2020. En als Trump herkozen zal worden zal dit hoogstwaarschijnlijk leiden tot een verdere beursstijging. De president zorgt er immers al jaren voor dat de beurzen in de lift (blijven) zitten.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS