Met het koersgeweld op de cryptomarkt zou je haast denken dat je enkel  daar rendementen van 100-en tot 1.000-en procenten kan boeken op korte termijn. Maar dat is buiten de goudmarkt gerekend. Goudmijnaandelen zijn net als cryptomunten niet voor de gevoelige belegger. Maar dat betekent dus ook dat je er heel veel geld mee kan verdienen op korte termijn … als je weet wat je doet.

Eerst gaan we eens kijken naar goud. Het gele edelmetaal is de belangrijkste bron van inkomsten voor de goudmijnaandelen. Om een echte koersexplosie te zien bij de goudmijnaandelen, hebben we dus een hogere goudprijs nodig. Kan dat er komen? Uiteraard!

In de jaren ’60 maakte goud nog 5% uit van de globale financiële activa, vandaag is dat nog een schamele 0,60%. Wanneer de situatie terug zou keren naar die van de jaren ’80, toen goud goed was voor 2,74% van de financiële activa, moet er $2.500 miljard richting goud en goudmijnaandelen vloeien.

Die impact zal immens zijn aangezien de globale goudmarkt slechts $350 miljard groot is op dit moment.

De grote impact zal er pas komen wanneer pensioenfondsen van strategie veranderen. Pensioenfondsen kreunen onder het gewicht van lage en negatieve rentevoeten. Amerikaanse pensioenfondsen bezitten zo’n $22.000 miljard activa. Slechts 0,15% is geïnvesteerd in goud en nog eens 0,15% in goudmijnaandelen.

Wanneer de Amerikaanse pensioenfondsen hun blootstelling aan goud zouden verdubbelen van 0,30% naar 0,60% betekent dit een extra $132 miljard voor de sector. Een kleine stijging bij de pensioenfondsen betekent dus al een stijging van 39% voor het kapitaal op de goudmarkt.

Hoe zit het met de goudmijnaandelen?

Goudmijnaandelen kunnen immens veel rijkdom creëren voor aandachtige beleggers. In vorige stierenmarkten stegen goudmijnaandelen tot 5.000%. Iedere €500 wordt zo €25.000. Niets is onmogelijk wanneer deze trein vertrekt.

De goudprijs kan stijgen naar een niveau dat niemand voor mogelijk houdt eens de storm terug losbarst. Maar vooral goudmijnaandelen zullen de intelligente belegger rijk maken. Wanneer beleggers beginnen te begrijpen dat overheden en centrale banken in feite failliet zijn, zullen ze zich op de goudmarkt storten.

Dit kan een manische fase in goudmijnen in gang zetten.

In de jaren ’70 zagen we dit al eens eerder gebeuren. De Amerikaanse overheid onderdrukte decennia lang de goudprijs. Maar eens het beest werd losgelaten, steeg het gele edelmetaal meer dan 2.000%. Goudmijnaandelen stegen in diezelfde periode 5.000% en zelfs meer.

Goudmijnaandelen zullen exploderen ondanks dat de meeste mijnen nooit goud uit de grond zullen halen. Het is hoop en dromen die ervoor zullen zorgen dat rendementen van 200% – 1.000% of zelfs 5.000% geen uitzondering zijn.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!