Het optimisme onder de beleggers is weer volledig teruggekeerd. Diverse indices wisten tijdens de afgelopen handelsdagen te stijgen naar nieuwe records en dat weet altijd te leiden tot een nieuwe kapitaalinstroom. De vraag is alleen hoe lang deze beursrally nog houdbaar is. Een ‘gezonde’ beurscorrectie lijkt namelijk op de loer te liggen.

Tijdens de handelssessie van dinsdag vielen de Europese indices in positieve zin op. Zo wist de Duitse beurs met ongeveer 1,5% in waarde te stijgen. En opvallend genoeg was daar geen directe oorzaak voor aan te wijzen. De Nederlandse beurs (AEX index) wist zelfs opwaarts uit te breken.

Komt er binnenkort een einde aan de beursrally?

Uiteraard bleef Wall Street ook niet achter in de feestvreugde. Zo wist de S&P 500 index weer boven de magische grens van 3.000 punten uit te komen. Opvallend genoeg doen niet alle aandelen mee aan dit beursspektakel. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Troy Bombardia, te zien dat minder dan de helft van de Nasdaq-aandelen boven haar 200 daags gemiddelde beweegt. En dat is wel opvallend aangezien de Nasdaq index minder dan 1% verwijderd is van een nieuwe recordkoers.

De laatste twee keren dat we dit ook zagen was in september-oktober 2018 en mei 2019. Tijdens beide keren werd Wall Street niet veel later getroffen door een forse beurscorrectie. Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar deze grafiek geeft in ieder geval wel vroegtijdig een waarschuwingssignaal af.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.