De wereldwijde aandelenmarkten hebben rampzalige maanden achter de rug liggen. Sinds halverwege januari is er al sprake van een dalende beursbeweging. Tijdens de afgelopen weken wist de dalende trend in een hogere versnelling te belanden. Wat staat beleggers de komende 12 maanden te wachten?

De S&P 500 index sloot uiteindelijk 14% lager de beursmaand maart af. Wall Street wist eerder alleen in de jaren 2008, 1998 en 1987 in de maand maart zo slecht te presteren. Dit is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Ryan Detrick, in beeld gebracht.

Beleggers hoeven niet direct in paniek te raken

Overigens hoeft een rampzalige beursmaand maart niet direct slecht nieuws te betekenen voor de komende maanden. Detrick laat namelijk via Twitter weten dat in alle drie de voorgaande gevallen de S&P 500 index een jaar later hoger noteerde. Er was sprake van respectievelijke stijgingen van 7%, 38% en 11%.

Het verleden biedt zeker geen garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat beleggers niet direct in paniek hoeven te raken. Beursdalingen bieden namelijk ook altijd koopkansen aan de oplettende belegger.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar