Het coronavirus is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Het dodelijke virus heeft zich vanuit China verspreid naar de rest van de wereld en de dodenteller loopt met het uur op. Ook de financiële markten ondervinden grote hinder van dit virus. Hoelang kan het coronavirus boven de markten blijven hangen?

Afgelopen maandag werden de wereldwijde beurzen geconfronteerd met stevige verliezen. Voor het eerst sinds het jaar 2008 werd de handelssessie op Wall Street stilgelegd. De indices stonden bij opening immers ruim 7% lager en op dat moment wordt er een handelspauze van 15 minuten ingelast.

Weten de beurzen te herstellen van het coronavirus?

Volgens Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, hebben we in het verleden genoeg andere ‘Market Shock Events’ gezien. Al deze beursschokkende gebeurtenissen (sinds het jaar 1941) zijn op de bovenstaande tabel in kaart gebracht. Gemiddeld duurt het 20 handelsdagen alvorens Wall Street na de start van zo’n gebeurtenis een bodem weet te vinden. Daarnaast duurt het gemiddeld 45 handelsdagen om de schade van deze gebeurtenis goed te maken. Dat is ook niet verwonderlijk, want een daling gaat nou eenmaal rapper dan een herstelbeweging.

Dit onderzoek maakt duidelijk dat het uiteindelijk altijd wel weer goed komt. Maar, de ene keer kan het iets langer duren dan de andere keer.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar