Elon Musk, CEO van Tesla, staat al maandenlang onder grote druk. Musk kreeg het onlangs nog aan de stok met de Amerikaanse beurswaakhond nadat hij eerder dit jaar liet weten dat Tesla van de beurs afgehaald zou worden. Deze belofte ging uiteindelijk niet door en dat kwam Musk op een grote boete te staan. Toch is er ook goed nieuws te vertellen over Musk en zijn Tesla.

Het aandeel Tesla heeft dit jaar al behoorlijk wat beurswaarde moeten inleveren. Steeds meer analisten beginnen kritisch te worden als het gaat om een investering in de elektrische autofabrikant. Los van het feit dat het aandeel gigantisch hoog staat in vergelijking met haar omzet, maken analisten zich ook zorgen over de aanhoudende negatieve kasstroom.

Amerikanen zijn gek op Tesla

Ondanks het toegenomen pessimisme wat betreft Tesla, beginnen steeds meer Amerikanen positiever te raken over Tesla. Zo bleek uit cijfers van Bloomberg dat Tesla Model 3 tijdens het derde kwartaal in de VS in de top 5 stond wat betreft de best verkopende sedans.

Dat is nog niet alles, want in totaal hebben er sinds juli 2017 100.000 Tesla Model 3’s de fabriek verlaten. En bij de huidige productiesnelheid is de verwachting van Bloomberg dat de volgende 100.000 binnen 6 maanden gerealiseerd zullen worden.

De geplaagde Musk lijkt dus definitief de productieproblemen onder controle te hebben. En dat is een knappe prestatie.