Volgens onderzoek zorgt rijkdom ervoor dat je 67% minder problemen hebt. Dat is al eens de moeite om een inspanning voor te doen. Wie rijk is kan wél dat droomhuis kopen, kan wél die Rolex dragen of kan wél ieder jaar een droomvakantie boeken. Miljonairs zijn net zoals jij en ik, alleen doen ze bepaalde dingen net een tikkeltje anders. Succesvolle, rijke mensen zijn niet zover gekomen door met de kudde mee te lopen. Ze accepteren emotionele en financiële ups en downs, ze dragen het risico van falen maar ze willen vooral slagen op hun eigen manier. Wil en kan jij rijk worden?

Geld maakt niet gelukkig, maar het helpt wel. Een veel gehoord gezegde dat ergens wel de nodige waarheid bevat. Meer geld is minder stress, minder stress is een gezonder en gelukkiger leven. Er zijn 14 eigenschappen die kunnen zorgen voor meer succes en meer geld. Heb je ze alle 14 dan zou jouw levenspad bezaaid moeten liggen met voldoende geld om op te rapen.

– Je jaagt een droom na of een groter doel in je leven. 80% van de selfmade miljonairs had een droom om te realiseren.

– Je leest iedere dag om te leren. Veel lezen is een van de gezamenlijke eigenschappen van miljonairs. 88% leest minstens een half uur per dag om zichzelf te onderwijzen.

– Je denkt als een eigenaar. De meeste rijke mensen produceren iets dat niet-rijke mensen consumeren.

– Je hebt geen schrik van verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid is part of the job. Succesvolle mensen zoeken steeds meer verantwoordelijkheid.

– Je neemt berekende risico’s. Rijk worden is risico’s nemen, maar geen roekeloze risico’s. Doe je huiswerk, stel kritische vragen, vraag feedback, …

– Je onderneemt actie. Je mag geen angst hebben om iets te ondernemen want …

– Je durft falen. … je ziet falen als een onderdeel van het leerproces dat je alleen maar beter maakt.

– Je werkt harder. Je bent niet bang om extra uren en dagen te werken om je doel te bereiken. Rijke mensen werken 11 uur per week meer dan niet-rijke mensen.

– Je maakt doelstellingen. Je kan alleen maar vooruit gaan wanneer je steeds doelen stelt en je grenzen verlegt.

– Je wil de verwachtingen overtreffen. Succes behaal je wanneer je anderen van de sokken kan blazen.

– Je geeft om je relaties. Je bent constant in communicatie met de relaties die voor jou van belang zijn. Je stuurt ze een persoonlijke boodschap op belangrijke levensmomenten, je geeft geregeld een teken van leven, …

– Je kan omgaan met mensen. Mensen vinden je aardig, ze vinden het leuk om met jou samen te werken.

– Je bent een teamspeler. Omdat mensen graag met jou samenwerken, werk je ook goed in een team. Je kan nooit alles alleen doen, je hebt (de beste) mensen om je heen nodig.

– Je denkt aan succes. Omring jezelf met mensen die minstens evenveel aan succes denken als jij.

Bron: B.I.

Foto Credit: iStock