Door de torenhoge waarderingen op de beursvloer beginnen steeds meer beleggers zich zorgen te maken over de toekomst van de aandelenmarkten. Toch is dit tot nu toe nog maar een klein deel van de beleggers. Het overgrote deel van de investeerders rekent nog steeds op verder stijgende beurskoersen.

De economen van Bank of America hebben onlangs een onderzoek gehouden onder de wereldwijde fondsbeheerders. Uit de enquête komt naar voren dat maar een klein deel van de fondsmanagers zich zorgen maakt over een aandelenzeepbel. De geschiedenis leert ons echter dat deze fondsbeheerders het ook niet altijd bij het juiste eind hebben.

Het overgrote deel van de fondsbeheerders gelooft in een gezonde Bull Market

Op de bovenstaande staafgrafiek zijn de meest recente onderzoeksresultaten van Bank of America in beeld gebracht. Op dit moment is ‘slechts’ 13% van de fondsbeheerders van mening dat de Amerikaanse beurzen in een ‘bubble’ zitten. Het overgrote deel van de fondsmanagers gaat er nog steeds van uit dat er sprake is van een ‘gezonde’ Bull Market. Waarbij meer dan de helft wel van mening is dat dit niet de beginfase, maar juist de eindfase van de langdurige stierenmarkt betreft.

De geschiedenis leert ons dat beleggers altijd voorbereid moeten zijn op een onverwachte beursdaling. Zelfs fondsbeheerders kunnen de marktbewegingen maar moeilijk inschatten. En juist daarom is het belangrijk dat beleggers financiële producten in hun portefeuille hebben zitten die bescherming tegen een beursdaling bieden.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)