Bank of America is optimistisch over de situatie op de Amerikaanse aandelenmarkten en verwacht een verdere stijging. Hun analisten beweren dat er verschillende factoren zijn die gunstig kunnen zijn voor de beurzen. Zo zijn er de dalende coronabesmettingen wereldwijd, potentieel sterke bedrijfsresultaten de komende weken en de stimulushoop. 

De Amerikaanse aandelenmarkten zitten sinds april vorig jaar in een sterke opwaartse trend. Volgens Bank of America kan deze trend gerust worden verdergezet omdat er een aantal factoren zijn die gunstig zijn voor de beurzen. Ze benadrukken dat het aantal besmettingen wereldwijd aan het dalen is dankzij de vaccinatiecampagnes.

Hoe lager het aantal besmettingen, hoe hoger de kans op de terugkeer naar een normaal leven zonder lockdowns en hoe sterker het herstel van de wereldeconomie. De analisten van Bank of America verwachten ook dat de bedrijfsresultaten in Q1 beter zullen zijn dan verwacht.

Voeg daar de stimulus van 1,9 biljoen dollar aan toe en je krijgt volgens BofA een goede cocktail die de aandelenmarkten een flinke duw in de rug zal geven. De verwachting dat de inflatie zal stijgen en mogelijks ook de rentes, zorgen echter voor sterke koersschommelingen. Mark Cabana, strateeg bij BofA, verwacht wel dat de Federal Reserve soepel zal blijven.

[Powell’s] going to stick to the script. The script is lawmakers need to continue to provide support for the economy. He’s going to be supportive of the administration’s effort to get a big package through.

Economische activiteiten

Ed Keon, strateeg bij QMA, zegt dat investeerders de sterke stijging van de economische activiteiten, die in maart zou beginnen, onderschatten en in het tweede en derde kwartaal op stoom zullen komen naarmate meer mensen uit eten gaan en andere activiteiten hervatten.

I think the world is going to look very different than it has over the past 12 months. We’re still bullish. We’re still overweight stocks.

Volgens hem kunnen de markten overspoeld worden met nog meer cash. Enerzijds zitten gezinnen op een berg cash omdat ze het afgelopen jaar weinig hebben kunnen uitgeven door de lockdown. Anderzijds staat er 1,9 biljoen dollar klaar als ondersteuning van de economie.

Bronnen: CNBC

Foto: Pictures of Money – Flickr – CC BY 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>