Steeds vaak wordt er gesproken over de hoge waarderingen bij de meeste aandelen. Deze waardering wordt vaak bepaald op basis van de koers-winstverhouding. Indien de koers te ver vooruitloopt op het onderliggende fundamentele plaatje ontstaat er een overwaardering. En dergelijke overwaarderingen kunnen effect hebben op de toekomstige rendementen.

Gemiddeld gezien is er sprake van een overwaardering op de beurzen indien de koers-winstverhouding boven de 20 weet te komen. Op dit moment is er sprake van de hoogste koers-winstverhouding sinds het jaar 2000. Toch zijn er ook altijd nog aandelen te vinden die ondergewaardeerd zijn. In dat geval is er vaak sprake van een koers-winstverhouding van onder de 15.

Beleggers moeten de juiste aandelen selecteren

Uit onderzoek van Richardson Wealth blijkt dat het kan lonen om het onderliggende fundamentele plaatje bij een aandeel in de gaten te houden. Op de bovenstaande staafgrafiek is immers te zien dat het rendement gemiddeld genomen vaak tegenvalt indien er sprake is van een koers-winstverhouding van meer dan 17,3. In dat geval vallen de toekomstige rendementen vaak tegen.

Op de staafgrafiek is ook te zien dat beleggers juist veel rendement kunnen realiseren indien er ondergewaardeerde aandelen gevonden worden. Gemiddeld genomen weten aandelen immers tijdens een tijdsperiode van 1 tot 3 jaar het beste te presteren indien er sprake is van een koers-winstverhouding van minder dan 14,75.

Een goede research lijkt dus zeker te lonen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis