De goudprijs noteert op dit moment iets hoger dan de slotstand van 2018. Met name tijdens de eerste zes weken van het jaar wist de goudprijs goede zaken te doen. Maar, de beursrally van de afgelopen weken heeft er toe geleid dat beleggers de goudmarkt weer de rug toekeren. En op dit moment is er zelfs een onheilspellend hoofd-en-schouderpatroon zichtbaar geworden.

De technische beleggers onder ons zullen de term ‘hoofd-en-schouderpatroon’ zeker kennen. Dat patroon staat binnen de technische wereld namelijk bekend als een belangrijk toppatroon. Hoe langer het timeframe van de grafiek (bijvoorbeeld dag- of weekgrafiek), hoe betrouwbaarder dit toppatroon is. En goudbeleggers moeten nu vrezen voor de activering van dit gevaarlijke hoofd-en-schouderpatroon.

Goudbeleggers moeten de neklijn goed in de gaten houden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Peter Brandt, is de daggrafiek van de goudprijs in beeld gebracht. Op deze grafiek is goed te zien dat de goudprijs aan het einde van vorig jaar een indrukwekkende rally kende. Maar, door de zwakte van de afgelopen weken is er nu een onheilspellend hoofd-en-schouderpatroon ontstaan.

Moeten goudbeleggers direct de markt verlaten?

Toch hoeven goudbeleggers nu nog niet te vrezen voor de neerwaartse gevolgen van dit toppatroon. Het hoofd-en-schouderpatroon is immers nog niet geactiveerd. Daar is pas sprake van als de goudprijs een dagslot kent onder de neklijn die rond de $ 1.287 ligt. Mocht de goudprijs daar systematisch onderduiken, dan ligt het koersdoel van het hoofd-en-schouderpatroon rond de $ 1.220.

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!