John Williams, president van de Federal Reserve in New York, doet beleggers en investeerders hopen op nog meer stimulus van de Amerikaanse centrale bank. Hij zei dat de centrale bank gepast moet handelen op de huidige marktsituatie  en groeivertraging en liefst zo snel mogelijk. De beurzen in Azië gingen alvast flink hoger na de zalvende woorden van Williams. 

Aandelen in Azië gingen vrijdag een flink pak hoger na de veelbelovende uitspraken van John Williams, de president van de Federal Reserve te New York. Volgens hem moeten de centrale bank zo snel mogelijk handelen om de Amerikaanse economie te ondersteunen. Beleggers voelen aan dat de Federal Reserve misschien toch meer moet gaan stimuleren dan ze deden uitschijnen.

De Shanghai Composite index ging 1,01 procent hoger in de middag maar sloot de handelsdag uiteindelijk af aan 0,79 procent. De twee sterkste stijgers vinden we terug in Japan en Zuid-Korea. De Japanse Nikkei 225 ging met 2 procent hoger terwijl de KOSPI 1,35 procent groen noteerde.

Vernieuwde hoop

Het is duidelijk dat beleggers vernieuwde hoop hebben gevonden in de woorden van Williams. De toon van zijn bericht doet vermoeden dat de situatie toch ernstiger is dan eerst werd gedacht en dat de Federal Reserve toch meer stimuleringsmaatregelen zal nemen dan eerst werd gepland.

De renteverlaging van 25 basispunten zal er volgens beleggers nu zeker komen eind deze maand. Een scenario waarop de financiële markten kunnen teren om de aandelenkoersen nog hoger te jagen. Ook Shane Oliver, hoofdstrateeg bij AMP Capital Investors, verwacht een ‘rate cut’ op 31 juli.

Ook in Europa gaan de beursindexen vandaag hoger dankzij het sentiment op de financiële markten. De Federal Reserve speelt een belangrijke rol op de markten, zoveel is duidelijk. Het is nu de vraag wat de FOMC beslist eind deze maand en hoe de beurzen erop gaan reageren.

Bronnen: CNBC

Foto: Pexels

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!