Uit de koersbeweging die het aandeel van HSBC op de beurs in Hong Kong maakte, kunnen we afleiden dat de zakenbank iets positiefs heeft gemeld. De publicatie van het kwartaalrapport werd namelijk zeer goed onthaald op de financiële markten. De bank overtrof de voorspellingen van analisten. Het lijkt er op dat analisten de gevolgen van COVID-19 hebben overschat vermits verschillende banken en bedrijven beter presteren in Q3 dan men had voorspeld.

Zakenbank HSBC wist tijdens het derde kwartaal een EBIT (winst voor belastingen en interesten) te halen van 3,07 miljard dollar. Dat is 36 procent lager dan exact dezelfde periode vorig jaar maar een miljard dollar meer dan analisten hadden voorspeld voor Q3.

Beleggers zijn zeer tevreden met de resultaten. Het aandeel op de beurs in Hong Kong sloot de handelsdag af aan +4,81 procent. Ook op de Amerikaanse beurs lijkt het een donkergroene dag te gaan worden voor het Britse HSBC, de futures noteren momenteel op 6,66 procent in plus.

Dividendbeleid

Nu de vooruitzichten zijn verbeterd, gaat het bestuur werk maken om de dividenduitkering te normaliseren. CFO Ewen Stevenson zei dat hij niet tevreden is met de prestatie van het aandeel, maar dat is de schuld van de coronacrisis en de noodzaak om het dividendbeleid aan te passen, aldus de CFO. Door minder dividend uit te keren, zijn beleggers massaal gevlucht.

We’re clearly not happy with the way the share prices perform this year. A big part of that has been the impact of Covid-19, the shift in interest rate outlook and the cutting of dividends.

Stevenson benadrukte dat het uitbetalen van een stevig dividend cruciaal is om beleggers en investeerders aan boord te houden. Het goede kwartaalrapport doet vermoeden dat HSBC ook in Q4 sterk zal presteren. In het beste geval kan het dividend worden verhoogd vanaf 2021.

Bronnen: CNBC

Foto: Can Pac Swire – Flickr – CC BY-NC 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>