Een verrassing binnen de banksector, de Brits-Aziatische bankreus HSBC koopt Silicon Valley Bank UK en beschermt, mede dankzij inspanningen van de Bank of England, de depositos die er zijn ondergebracht. Hierdoor kunnen Britse klanten alsnog aan hun geld en worden ze gevrijwaard van problemen. HSBC betaalde één symbolische pond voor SVB UK 

Er werd een reddingsboei van formaat uitgegooid voor de Britse tak van Silicon Valley Bank. De Brits-Aziatische zakenbank HSBC betaalde één pond voor de overname en garandeert de deposito’s van klanten. Ook in de Verenigde Staten werd er overeengekomen vanuit de overheid om deposito’s van Silicon Valley Bank te garanderen.

CEO Noel Quinn is tevreden met de overname want Silicon Valley Bank heeft veel innovatieve en snelgroeiende klanten. De overname, die werd gefaciliteerd door de Bank of England, is van groot belang voor de Britse banksector en het ‘veiligheidsgevoel’ bij consumenten.

The acquisition strengthens our commercial banking franchise and enhances our ability to serve innovative and fast-growing firms, including in the technology and life-science sectors, in the U.K. and internationally.

Brits banksysteem

Er waren heel wat kapers op de kust om Silicon Valley Bank UK over te nemen. De Bank of London zei dat een consortium van private equity-bedrijven dat het leidde ook een formeel voorstel had ingediend bij het Britse ministerie van Financiën en de Prudential Regulation Authority van de Bank of England.

De Bank of England bevestigde dat geen andere Britse banken direct materieel worden beïnvloed door deze acties, of door de resolutie van de Amerikaanse moederbank van SVB UK. De voegden er aan toe dat het bredere Britse banksysteem veilig, gezond en goed gekapitaliseerd blijft. Met andere woorden, eind goed al goed.

Bronnen: Elliot Smith & Ruxandra Iordace – CNBC

Foto: Håkan DahlströmFlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>