Binnen de Westerse landen nemen de middeninkomens het grootste deel van de economie in. Deze groep wordt ook wel gezien als de ‘motor van de economie’. Aangezien het grootste deel van de bevolking zich in deze groep bevindt, is het niet vreemd dat politieke partijen zich hoofdzakelijk op deze groep storten. De onvrede onder de burgers uit de middeninkomensgroep is enorm. Met name in de VS is dat proces al een tijd gaande.

Sommige kenners beweren dat Trump zijn overwinning te danken heeft aan de Amerikanen uit de middeninkomen klasse. En dat Trump zo goed lag bij deze groep mensen is toch wel bijzonder te noemen, want zelf behoort hij tot de rijkste groep Amerikanen. Toch was zijn verkiezingscampagne in het bijzonder gericht op de middeninkomens. En met groot succes.

Trump moet zich focussen op de middeninkomens

Dat de Amerikaanse middeninkomens ontevreden zijn is niet verwonderlijk te noemen bij het zien van de bovenstaande grafiek (Bloomberg). Op de grafiek is te zien dat het loon tijdens de afgelopen jaren beduidend is achtergebleven op de stijgende huizenprijzen. Sinds het jaar 1995 zijn de gemiddelde huizenprijzen verdubbeld, terwijl het loon met ‘slechts’ 30 procent is toegenomen. Ook de kosten van onderwijs zijn in diezelfde periode harder gestegen dan de lonen (40 procent).

Als Trump herkozen wil worden, zal hij zich dus opnieuw moeten focussen op de middeninkomens. De vraag is alleen of Trump tijdens de afgelopen jaren daadwerkelijk naar de stem van de middeninkomens heeft geluisterd.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)