Beleggen in cryptomunten kan bijzonder spannend en winstgevend zijn. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd. Er hangt een bijzonder risicogehalte aan vast. Die risico’s zorgen ervoor dat veel nieuwe beleggers fouten maken. En die fouten kunnen dan weer veel geld kosten in plaats dat het veel geld opbrengt.

Zorg daarom dat jij onderstaande 5 fouten niet maakt.

Crypto & Sociale media

Op sociale media klinkt iedereen als een expert. Hoewel er ook veel goede informatie te vinden is, kom je heel vaak groepen/mensen/… tegen waar mensen zich voordoen als de nieuwe goeroe die alles weet.

Deze personen hebben vaak geen gedegen achtergrond. Zolang alles stijgt, is iedereen een expert. Wanneer alles daalt is HODL het antwoord. Maar HODL kan soms heel lang duren vooraleer de verliezen weer goedgemaakt zijn, … als dat al gebeurt.

Ga niet all-in met crypto

Ieder cryptoproject heeft wel zijn of haar ‘voordelen’. Iedere cryptomunt gaat de wereld veranderen. De realiteit leert dat slechts een kleine minderheid daar in zal slagen. Wie all-in gaat op een cryptomunt, neemt met andere woorden ontzettend veel risico.

Beleggen in cryptomunten is nog altijd … beleggen en niet gokken.

3 Crypto Kooptips voor altijd

Beleg met kennis, niet met geluk

Om de grootste rendementen te behalen, moet je ook iets van de cryptomarkt kennen. Een cryptomunt kopen omdat de prijs omhoog gaat, is geen goede reden. Dan hoop je alleen maar dat er iemand anders zal zijn die er meer voor wilt betalen wanneer jij verkoopt. Dat kan … maar dan heb je geluk.

Beleg op basis van fundamenten, inzichten en kennis.

Zeg nee tegen FOMO

Wanneer je een cryptomunt koopt omdat iedereen die cryptomunt koopt en daar geld mee verdient, heb je FOMO. Het is iets dat bij alle speculatieve beleggingen terug komt. Het moment waarop de meeste mensen FOMO hebben, is het moment dat de bubbel uit elkaar springt.

Het is de kunst om te beleggen in cryptomunten voor de FOMO begint.

Cryptomunten moet je veilig opslaan

Laat niet al je cryptomunten bij een cryptobroker staan. Een cryptobroker kan je aanzien als een gewone bankrekening. Maar met het oog op de lange termijn, heb je ook een soort van spaarrekening nodig. Dat kan je vinden in een hardware wallet.

Bronnen: CryptovibesForbes

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)