Voor het eerst in 60 jaar zou de regio Azië geen groei gaan kennen wegens de COVID-19 pandemie, dat beweert alleszins het Internationale Monetaire Fonds. Ze bestempelen de huidige crisis door het virus als ‘nooit eerder gezien’ met zware gevolgen voor Azië en de hele wereldeconomie. De economische impact gaat immens zijn en zal na lang gaan naslepen.

De kans is bijzonder groot dat de Aziatische regio dit jaar niet gaat groeien, iets wat in de afgelopen 60 jaar niet meer is voorgekomen. Dit voorspelt het Internationale Monetaire Fonds omdat ze de gevolgen van het coronavirus zien en het ziet er allesbehalve goed uit.

This is a crisis like no other. It is worse than the Global Financial Crisis, and Asia is not immune.

Chang Yong Rhee, directeur Azië bij het Internationale Monetaire Fonds, zei dat er nog veel onzekerheid is omtrent de groei binnen de regio voor dit jaar en zelfs volgend jaar. Maar hij kan nu al met zekerheid zeggen dat de impact desastreus gaat zijn en dat de gevolgen nog lang zullen blijven nazinderen.

While there is huge uncertainty about 2020 growth prospects, and even more so about the 2021 outlook, the impact of the coronavirus on the region will — across the board — be severe and unprecedented.

Economische krimp

Niet onlogisch vermits men verwacht dat de gehele wereldeconomie dit jaar gaat krimpen met 3 procent. Zelfs de Amerikaanse economie zou met 5,9 procent gaan krimpen. China zou één van de weinige landen zijn waarvan de economie dit jaar wel nog zou gaan groeien, namelijk met 1,2 procent maar dit is wel een flinke achteruitgang t.o.v. de 6 procent groei van vorig jaar.

Rhee benadrukt wel dat Azië, ondanks de krimp, het beter doet dan andere regio’s. De ontwikkelde landen zullen ook gaan krimpen maar harder dan een hele hoop Aziatische landen. In China is de economie zelfs opnieuw opgestart en worden de maatregelen versoepeld.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER