Gisteren wist de Amerikaanse luchtvaartsector een principeakkoord te bereiken met het Amerikaanse ministerie van financiën. Dit akkoord houdt concreet in dat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen een maximale tegemoetkoming kunnen verwachten van 25 miljard dollar. Een groot deel van de Amerikaanse bevolking zet haar vraagtekens bij deze financiële steun.

De luchtvaartmaatschappijen hebben het op dit moment financieel erg lastig. Dat is ook niet verwonderlijk, want bijna alle vluchten zijn geannuleerd. De vluchten die vandaag de dag nog wel doorgaan, betreffen voornamelijk repatriëringsvluchten. De vraag is daarnaast wanneer mensen weer mogen gaan vliegen. Het heeft er alle schijn van dat dat nog wel even gaat duren.

Amerikanen keren zich tegen het reddingsplan voor de Amerikaanse luchtvaartsector

Ondertussen begint de kaspositie van de grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen op te raken. En daarom hebben ze aangeklopt bij de Amerikaanse overheid. Gisteren werd er dus een principeakkoord bereikt. De luchtvaartmaatschappijen zouden maximaal 25 miljard dollar tegemoet kunnen zien om ze daarmee te helpen met onder andere het betalen van de lonen voor het personeel.

Een hoop Amerikanen zijn het niet eens met deze financiële steun. En enerzijds lijkt die kritiek ook wel terecht te zijn. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is namelijk te zien dat de vier grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen tijdens de afgelopen 8 jaar samen meer dan 45 miljard dollar hebben uitgegeven aan het inkopen van eigen aandelen. Een deel van de Amerikaanse bevolking pleit er nu voor dat ze eerst die ingekochte aandelen verkopen alvorens ze aanspraak maken op het belastinggeld.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis