‘Positief’ nieuws voor de financiële markten. Het Internationale Monetaire Fonds heeft aangekondigd dat ze 50 miljard dollar ter beschikking gaan stellen om de impact van het coronavirus te counteren. Beleggers en investeerders zijn alleszins tevreden met de actie van het IMF, de Chinese aandelenmarkten sloten de handelsdag positief af.

De impact van het coronavirus op de wereldeconomie begint schadelijk te worden. Gisteren lazen we bv. dat de autoverkopen in China met 80 procent zijn gedaald. Tijd voor het Internationale Monetaire Fonds om in actie te schieten. Het instituut weet dat ze slagkrachtig te werk moeten gaan, ze hebben er dan ook niets beter op gevonden dan 50 miljard dollar uit te trekken.

Herstel

Het nieuws valt uiteraard in goede aarde bij beleggers en investeerders. De Chinese aandelenmarkten wisten de handelsdag flink positief af te sluiten. De Shanghai Composite steeg namelijk met 1,99 procent terwijl de Shenzhen component met 1,9 procent wist te stijgen.

Ook in Japan en Zuid-Korea herstelden de aandelenmarkten goed. De Japanse Nikkei 225 sloot de handelsdag 1,09 procent hoger af terwijl de Zuid-Koreaanse Kospi 1,26 procent hoger ging. De actie van het Internationale Monetaire Fonds komt er nadat verschillende centrale banken reeds hebben laten weten dat ze maatregelen gaan nemen om de economie te ondersteunen.

What’s becoming a little bit more known now is that we are going to see a central bank response and also a government response in fiscal policy.

Hoe slecht het vorige week ging, zo goed gaat het nu op de beurzen. In de Verenigde Staten zijn er zelfs beursindexen die met meer dan 4 procent herstellen. Het lijkt er op dat beleggers beseffen dat hun reactie overdreven was en zijn nu afgekoeld, klaar om koopjes te doen.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxfuel

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER