Volgens Christine Lagarde, topvrouw van het Internationale Monetaire Fonds, zouden centrale banken eigen digitale munten moeten kunnen uitgeven. Dat zei ze tijdens een bijeenkomst van topbankiers in Singapore. Ze spoorde verschillende landen aan om hierover na te denken.

Het lijkt misschien een vreemde uitspraak van Christine Lagarde, maar op dit moment zijn er reeds twee landen die volop bezig zijn met dit te onderzoeken en testen, namelijk Zweden en Canada. Lagarde is namelijk een voorstander van digitale munten en het systeem dat erachter schuilt.

Betalingen

Het zou de betrouwbaarheid en de geloofwaardigheid van digitale munten ook ten goede komen gezien ze dan worden gesteund door een centrale bank en/of overheidsinstelling. Daarenboven zijn digitale munten goedkoper, veiliger en sneller in gebruik dan de traditionele manier van betalen.

The advantage is clear. Your payment would be immediate, safe, cheap and potentially semi-anonymous… And central banks would retain a sure footing in payments.

Het is volgens haar ook een goed systeem voor armere landen waar de bevolking nog te afhankelijk is van commerciële betaalsystemen van banken en bedrijven. Aan de hand van crypto kunnen ze hun eigen ‘financiën’ regelen zonder de tussenkomst van een derde partij of dergelijke.

Het image van crypto is echter niet al te positief gezien de verbondenheid met anonimiteit en illegaliteit. Vaak worden digitale munten gebruikt als valuta op het ‘dark web’ om bv. drugs en wapens te kopen. Het is daarom geen slecht idee om het heft in eigen handen te nemen en regels op te stellen voor munten, zoals bitcoin en dergelijke, om illegale praktijken in de kiem te smoren.

Bronnen: BBC, De Geldpers

Foto: World Economic Forum – Wikimedia – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven