De Duitse beurs is tijdens de afgelopen maanden hard afgestraft. In tegenstelling tot veel andere Europese indices heeft de DAX index hardere klappen moeten incasseren. De top werd al in januari neergezet en inmiddels noteert de Duitse beurs meer dan 15% lager. In oktober stond de teller zelfs bijna op -20%. Breekt de Bear Market binnenkort aan?

Officieel breekt een Bear Market aan op het moment dat er een daling zichtbaar is van minimaal 20%. Wat dat betreft wist de Duitse beurs dus afgelopen maand daar net aan te ontsnappen. Uiteraard zou die berenmarkt alsnog snel kunnen aanbreken. Toch loert de Duitse stier op een herstelbeweging.

Is dit het begin van een nieuwe rally?

De mannen van Nautilus Investment Research deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de DAX index aan het einde van oktober wist op te veren vanaf de 7-jarige steunlijn. Tevens wist het 50% Fibonacci-niveau redding te bieden (gerekend vanaf de bodem van 2016). Daarnaast is de Duitse stier op het korte termijn plaatje bezig met de vorming van een omgekeerd hoofd-en-schouderpatroon. En een dergelijk patroon staat binnen de technische wereld bekend als een betrouwbaar bodempatroon.

Is dit het begin van een imposante herstelbeweging, of weet de Duitse beer binnenkort definitief de stier te verslaan?