Groot en belangrijk nieuws voor de cryptocommunity, technologiebedrijf Facebook heeft aangekondigd dat het volgend jaar zijn eigen cryptomunt gaat lanceren. Hun eigen digitale munt, libra genaamd, maakt het gebruikers gemakkelijk om online aankopen te doen en geld over te schrijven zonder de tussenkomst van een derde partij, oftewel financiële instelling.

Mark Zuckerberg heeft vandaag aangekondigd dat ze hun eigen cryptomunt, namelijk de libra, zullen lanceren volgend jaar. Om met de libra te kunnen werken, zullen users gebruik moeten maken van de digitale portefeuille Calibra. Deze zal bestaan in de vorm van een app of onderdeel van de website.

De digitale portefeuille zal ongeveer werken zoals de meeste banking-apps en zal even goed beveiligd zijn. Gebruikers gaan dezelfde veiligheidsprocedures moeten doorlopen zoals ze die nu ook moeten doen wanneer ze online betalingen uitvoeren met hun betaalkaart of app.

‘Waterdicht’

Er is natuurlijk controverse omtrent deze libra gezien het datalek waar Facebook vorig jaar mee te maken heeft gehad. Qua privacy en beveiliging gaan ze bij Facebook extra hun best mogen doen om het vertrouwen van zijn gebruikers niet te schaden. Het zou in principe een waterdichte constructie moeten zijn gezien de samenwerking met Visa, Mastercard en PayPal.

Bij Facebook spreken over een revolutie, een wereldmunt die de manier waarop we betalingen gaan doen, drastisch zal veranderen. Het feit dat één van de meest populaire en bekende bedrijven in het cryptoverhaal stapt, kan immens grote gevolgen hebben. In totaal hebben ongeveer 2,4 miljard mensen een account bij facebook, dat is bijna één derde van de wereldbevolking.

De libra, en crypto in het algemeen, bereikt op deze manier ontzettend veel mensen. Marktkenners noemen het alvast één grote ‘reclamestunt’ voor digitale munten. Het is dus nog afwachten wat de libra in 2020 teweeg zal brengen, een heuse revolutie of een sisser vanjewelste.

Bronnen: VRT

Foto: Anthony Quintona – Wikimedia

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven