De economie in India mag dan wel eventjes aan het vertragen zijn, toch is de kans groot dat de Indiase economie volgend jaar meer dan 7 procent zal groeien. De overheid is namelijk veel tijd en energie aan het steken om de economie te stimuleren. Marktkenners verwachten de kans op succes groot en zien de Indiase economie stilaan maar zeker een duw in de rug krijgen.

India maakt deel uit van de groep ‘emerging markets’. Met andere woorden, het is een land dat in opmars is en een bovengemiddeld groeicijfer heeft. De groei van de economie is ooit beter geweest, dat komt door de vertraging van de wereldeconomie maar we moeten niet vrezen.

Tijdens het tweede kwartaal viel de groei terug tot 5 procent, het laagste niveau van de afgelopen zes jaar. Voor dit jaar verwachten ze een gemiddelde groei van 6,5 procent. Volgens strategen van de Asian Development Bank gaat de Indiase economie volgend jaar echter opnieuw meer dan 7 procent groeien en keren we terug naar de situatie zoals die was in 2018.

This year’s downward revision seems to be mainly driven by overall broader slowing down of domestic consumption, investments, manufacturing production and service sector production.

De Indiase overheid is namelijk van plan om stimuleringsmaatregelen in het leven te roepen. Het verlagen van de bedrijfsbelastingen is één van de belangrijkste maatregelen die een grote impact kan hebben op de groei van de Indiase economie. De Indiase aandelenmarkten verteren het nieuws alleszins goed, aandelen ging vlot omhoog.

Bedrijven die in China produceren zijn alvast geïnteresseerd als de belastingen in India effectief verlaagd worden. De handelsoorlog zorgt ervoor dat deze bedrijven alternatieven zoeken om hun activiteiten op volle kracht te kunnen verderzetten, India zou een goede uitvalsbasis zijn.

Bronnen: CNBC

Foto: Rupixen – Pixabay

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!