De competitieve gaming industrie is aan een opmars bezig. De huidige generatie is nog meer bezig met online gaming, zowel recreatief als competitief. Volgens Take-Two Interactive CEO Strauss Zelnick zijn er steeds meer spelers en toeschouwers die online competities en wedstrijden spelen en volgen. Esports zou dit jaar $ 1,1 miljard aan omzet kunnen genereren.

Strauss Zelnick ziet een trend, jaar na jaar nemen de cijfers van spelers en toeschouwers voor competitieve online games toe. Zijn conclusie is duidelijk, de esports industrie is aan het groeien en kan nog hogere toppen gaan scheren de komende jaren. De afgelopen jaren is er ook steeds meer concurrentie gekomen van allerlei spelontwikkelaars.

Concurrentie

Tegenwoordig is de concurrentie bikkelhard met games zoals League of Legends, Fortnite en Apex Legends. Vorig jaar trok de Championship finals van League of Legends bijna 100 miljoen toeschouwers. Maar Fornite en Apex legends spannen momenteel de kroon omdat deze games dagelijks veel viewers aantrekken om te kijken naar streamers die het beste van zichzelf geven.

Zelnick is tevreden met de concurrentie, hij is van mening dat spellen zoals Fornite de gaming industrie naar een hoger niveau hebben getild en meer interesse hebben opgewekt bij het jongere publiek. De concurrentie voor Take-Two Interactive is dus geen pijnlijke zaak, in tegendeel.

De komst van battle royals games heeft het gaming landschap ook grondig veranderd. Tegenwoordig kosten deze spellen je niets, maar kan je wel in-game aankopen doen. Dit is voor game ontwikkelaars een bijzonder goede bron van inkomsten, Fornite wist op deze manier 2,4 miljard dollar omzet te draaien dankzij hun gratis spel.

Microtransactions is spending, and that’s a reflection in our view of engagement. It is the result of making the highest quality entertainment that engages the customer.

Ondanks de uitbreiding van esports, heeft Take-Two Interactive sinds september vorig jaar niet goed gepresteerd op de beurzen. Electronic Arts daarentegen, dankzij hun succesvolle ‘launch’ van Apex Legends, wist sinds de release van het spel al 25 procent in waarde te stijgen.

Bronnen: CNBC

Foto: Steel SeriesFlickr – CC BY 2.0