Zoals we dit weekend reeds aankaartten, beleggers zijn een hardleers volk. Als je roept dat iets in een nieuwe seculaire bull market zit, zoals de koperprijs, trekken ze massaal hun schouders op. Ze geloven het gewoonweg niet. Eerst zien, dan geloven…

Kijk, we begrijpen deze houding natuurlijk maar al te goed. We hebben twee decennia met al flink wat beurscrashes gehad. Geen wonder dat beleggers terughoudend zijn geworden.

Ergens klakkeloos instappen, zit er niet in. En maar goed ook!

Ze willen vandaag keiharde bewijzen, vooraleer ze hun geld toevertrouwen aan een nieuw actief. Dat kunnen we natuurlijk alleen maar onderschrijven. Je moet altijd goed weten, wat je koopt.

De regels van de markt zijn in dat opzicht vrij simpel: kopers verdienen geld, verkopers verdienen geld, en de makke lammeren worden naar de slachtbank geleid.

Het is maar goed, als u niet tot die laatste (grootste) groep behoort.

Maar u wilt bewijzen? Dan zullen we u bewijzen leveren. Gisteren kwamen we op een kopergrafiek uit, die naast de eerdere grafieken, de nieuwe trend nadrukkelijk bevestigd.

Hierboven ziet u de prijsgrafiek van koper, in termen van goud. Goud stond in de voorbije jaren gekend als de krachtigste grondstof in het totale complex. Vandaag ziet u overduidelijk dat de koperprijs een krachtigere beweging maakt dan goud, met een meerjarige uitbraak (groene cirkel).

Dat is niet enkel tekenend voor de koperprijs, het zegt ook meer over de toekomst. Koper zegt nu luid en duidelijk: inflatie is in aantocht. U kan zich hier maar beter op voorbereiden.

En welk segment beter, dan de grondstoffen!

Laat u vooral niet in de hoek drukken, maar beleg nu met open vizier. Dit zijn niet de momenten om terughoudend te worden, maar juist te kijken waar de beste kansen zich voordoen.

Wie nu de juiste investeringen doet, zal er over enkele jaren erg zoete vruchten van kunnen plukken. We staan wederom op zo’n monumentaal kantelpunt.

Beleggers die dit nu willen inzien, gaan straks (letterlijk) met het goud aan de haal.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>