Jeff Gundlach, Carl Icahn, Howard Marks, Warren Buffett, George Soros, David Tepper en Paul Singer, het zijn niet van de minste. Deze heren hebben al meer dan hun strepen verdiend op de beursvloer. En ze waarschuwen allemaal voor een aankomende correctie op de aandelenmarkt.

Het is natuurlijk niet omdat bovenstaande heren een waarschuwende vinger opsteken, dat we direct een correctie mogen verwachten. Maar je kan dergelijk signaal ook niet negeren. Anderzijds, een correctie wil niet zeggen dat we terug gaan naar een crash zoals in 2008-2009. Het kan dus ook een interessante opportuniteit opleveren.

Jeffrey Gundlach

‘Bond King’ Gundlach vermindert zijn posities in junk bonds, schulden uit groeilanden en schulden van lage kwaliteit. Hij is ook geen fan van aandelen en Amerikaanse overheidsobligaties. Gundlach ziet nog wel potentieel in goud. Volgens de CEO van DoubleLine Capital bewegen de financiële markten stilaan naar de uitgang.

Carl Icahn

Volgens de legendarische belegger Carl Icahn zijn er op dit moment bijzonder weinig opportuniteiten te vinden op de beursvloer. Dat komt voornamelijk door de forse waardering.

Howard Marks

Miljardair en oprichter van Oaktree Capital ziet dat beleggers steeds meer risico’s durven nemen. Dit past perfect bij een top van een markt en in sommige gevallen zelfs bij een bubbel.

Warren Buffett

Buffett staat erom bekend om aandelen of bedrijven op te pikken wanneer ze goedkoop zijn. De beste indicatie dat hij niets kan vinden om in te investeren is zijn berg cash die recent groeide tot bijna $100 miljard. Zelfs met zo veel geld, vindt Buffett geen interessante investeringen.

Georges Soros

Soros voegt ook de daad bij het woord. Hij kocht recent goud en verkocht aandelen. Na de overwinning van Trump zei Soros dat de globale markten in de problemen zouden komen. Tot op heden is dit nog niet het geval geweest, maar wie Soros volgt, weet dat hij vaak alsnog gelijk krijgt.

David Tepper

Tepper is nog niet van plan om ‘short’ te gaan op de financiële markten, maar is wel veel minder positief dan enkele maanden geleden. Hij raadt zijn beleggers alvast aan om cash posities in de portefeuilles op te bouwen. Tepper is vooral bezorgd om de centrale banken die te veel invloed hebben uitgeoefend op de obligatiemarkten.

Paul Singer

Singer is vooral bezorgd voor de opmars in passief beleggen. Beleggers kopen ETFs omdat ze dan niet meer moeten nadenken. Maar wat samen omhoog kan, kan ook samen omlaag. En dat kan de daling en de paniek alleen maar versterken.

Bron: MarketWatch

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>