Phil Orlando, hoofdstrateeg bij vermogensbeheerder Federated Hermes, maakt zich grote zorgen over een verhoogde inflatie. Hij waarschuwt dat dit Wall Street kan afschrikken en kan zorgen voor een zeer volatiele zomer.

De Federal Reserve is er nog steeds ten stelligste van overtuigd dat de verhoogde inflatie maar van korte duur zal zijn. Orlando denkt echter dat de inflatie wel eens hardnekkiger kan zijn dan de centrale bank op dit moment verwacht.

Orlando noemde een aanzienlijke stijging van de arbeidskosten in de afgelopen twee maanden, de prijs van grondstoffen en de bereidheid van consumenten om meer uit te geven als redenen om alert te blijven.

Orlando stelt:

De inflatie zal blijven stijgen.

Wake-up call

Volgens Orlando kan dit de Federal Reserve en voorzitter Jerome Powell tegen het einde van de zomer uit het kamp van een tijdelijke verhoogde inflatie duwen. Hierdoor zullen zij de weg sneller dan verwacht kunnen vrijmaken voor een verstrenging van het monetaire beleid.

Orlando ziet dit als het grootste marktrisico op dit moment. Hiernaast ziet hij ook de onzekerheid over een verhoogde bedrijfsbelasting zorgen voor bezorgdheid bij beleggers.

Al deze kwesties zullen naar verwachting deze zomer samenkomen. Volgens Orlando zou dit in de zomer daarom kunnen zorgen voor een wake-up call op de financiële markten.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties