De Amerikaanse economie lijkt af te stevenen op een diepe recessie. Overigens geldt dat voor de meeste economieën. Een eventuele tweede coronagolf zal zonder twijfel funest zijn voor de gehele wereldeconomie. Ondertussen begint de situatie in de VS er steeds zorgwekkender uit te zien.

Afgelopen week werd nogmaals duidelijk dat de Amerikaanse arbeidsmarkt er op dit moment beroerd voor staat. Op dit moment zitten miljoenen Amerikanen zonder werk thuis. En ondertussen hebben steeds meer bedrijven moeite om het hoofd boven water te houden. Volgens de kenners wordt er in de VS gevreesd voor een ware faillissementsgolf. Met name bij het midden- en kleinbedrijf ziet de situatie er alarmerend uit.

Economisch plaatje strookt op dit moment niet met de beurs

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat het persoonlijk inkomen van de gemiddelde Amerikaan tijdens de afgelopen maanden aan het hardste tempo is gedaald sinds de financiële crisis. Destijds duurde de daling ruim 3 jaar. Nu waren er slechts enkele maanden voor nodig om het inkomen aan dit tempo te laten dalen.

Deze grafiek maakt duidelijk dat het economische plaatje er op dit moment niet bepaald rooskleurig uitziet. Het verband tussen de beurs en de economie is op dit moment ver te zoeken. De geschiedenis leert ons echter dat een dergelijke beweging niet lang goed kan gaan. Beleggers zijn dus gewaarschuwd.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)