Niet zo lang geleden was de ‘Ark Innovation ETF’ één van de best presterende exchange-traded funds. Dankzij een verzameling van tech- en groeiaandelen wist de ETF hoge rendementen te halen. Maar sinds november vorig jaar, is de waarde van het fonds sterk gedaald. Beheerde Cathie Wood beweert dat haar ‘stock picks’ momenteel ondergewaardeerd zijn.

Begin vorig jaar was het ARKK fonds van Cathie Wood zeer gegeerd. Tegenwoordig blijven beleggers en investeerders er liever van weg. Sinds de piek van 157 dollar in februari 2021, is de prijs van de ETF gedaald met 56 procent naar 68 dollar. De huidige situatie omtrent de inflatie en de ‘hawkish’ Federal Reserve is nefast voor Wood’s haar tech- en innovatie aandelen. Maar zij beweert dat ze sterk ondergewaardeerd zijn.

We’ve had a significant decline. We do believe innovation is in the bargain basement territory. … Our technology stocks are way undervalued relative to their potential. … Give us five years, we’re running a deep value portfolio.

Sinds begin dit jaar is het fonds met 26 procent in waarde gedaald, wat ook niet verwonderlijk is gezien enkele van haar posities meer dan 70 procent zijn gedaald. Denk bijvoorbeeld aan aandelen van Zoom, Teladoc Health en Roku. De onvermijdelijke renteverhogingen van de Federal Reserve doen beleggers en investeerders schrikken omdat tech- en innovatieve bedrijven minder kapitaal zullen lenen om te investeren in hun toekomst.

Technologieën

Wood zei dat ze niet van plan is om bedrijven zoals Microsoft in haar fonds op te nemen. Ze wil inzetten op bedrijven die over innovatieve en disruptieve technologieën beschikken die de wereld kunnen veranderen. Bedrijven die bv. actief zijn op vlak van automatisatie, electrificering en artificiële intelligentie. Haar grootste posities zijn Tesla, Exact Sciences, UiPath en Coinbase.

ARKK wist, ondanks het tegenvallende rendement, dit jaar toch 70 miljoen dollar aan te trekken van investeerders. Wood is er van overtuigd dat de inflatoire druk op groeiaandelen uiteindelijk zal afnemen en dat investeeders en beleggers opnieuw zullen terugkeren.

Bronnen: Yun Li – CNBC

Foto: Geralt – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>