Op Wall Street werden er tijdens de afgelopen handelsdagen nieuwe recordkoersen op de borden getoverd. Eigenlijk lijkt de stier dit jaar wel onverslaanbaar te zijn. Mede daardoor noteert de S&P 500 index op dit moment ook ongeveer 20% hoger dan de slotstand van 2018. Toch lijken de insiders niet bepaald onder de indruk te zijn van de huidige beursrally. Zij waren voor het laatst in januari 2018 zo pessimistisch gestemd.

Op dit moment is er eigenlijk sprake van een bijzondere situatie op de beursvloer. Zo zijn beleggers op dit moment eerder blij met tegenvallende dan met meevallende macrocijfers. Dat verschijnsel was twee weken geleden zichtbaar toen er beter dan verwachte Amerikaanse banencijfers verschenen. Het gevolg was dalende beurskoersen, omdat door deze beter dan verwachte economische cijfers de kans op een renteverlaging daalde. En beleggers willen graag zien dat de Amerikaanse centrale bank een renteverlaging doorvoert.

Insiders zijn niet onder de indruk van de huidige beursrally

Opvallend genoeg lijken insiders op dit moment niet onder de indruk te zijn van de recordrace. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Thomson Reuters, is te zien dat de Ratio of Insiders Sales to Buys in korte tijd is gestegen tot boven koers 50. En voor het laatst zagen we een dergelijke koers in januari 2018. Dat vormde destijds het startsein voor een stevige beurscorrectie. En ook destijds zagen maar weinig analisten een beurscorrectie aankomen. En ook op dit moment is het gros van de analisten positief gestemd over de toekomst.

Is dit hét moment om de veiligheidsriemen weer tevoorschijn te halen?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)