Internationale investeerders steken hun geld steeds meer en meer in Chinese aandelen. Tijdens de maand januari steeg de influx van kapitaal naar 16,6 miljard dollar. Het is slechts de vierde keer sinds de pandemie dat dit bedrag de 10 miljard dollar overstijgt. En dat is niet vreemd vermits China nog meer maatregelen gaat nemen om de economische groei aan te wakkeren.

Is er een verschuiving bezig op de beurzen? Investeerders lijken hun Amerikaanse aandelen in te ruilen voor Chinese aandelen. Het sentiment op de Amerikaanse beurzen is alleszins niet zo positief terwijl de indexen in China relatief goed presteren gezien de omstandigheden.

Cameron Brandt, onderzoeksdirecteur bij EPFR, merkt op dat investeerders en beleggers tijdens het vierde kwartaal vorig jaar meer interesse hebben getoond in Chinese aandelen. Hij vermoedt dat investeerders en beleggers, gezien de omstandigheden in de Verengde Staten van Amerika en Europa, China zien als een soort van ‘veilige’ plek.

Investor interest in China has actually strengthened coming into the fourth quarter of last year. The driver there I think is a perception — especially among institutional investors — that in the emerging markets space, China is, for a variety of reasons, something of a safe play this year.

Vooruitzichten

China is dit jaar ook een goede ‘contrarian play’ geworden omdat men van plan is om het monetaire beleid te versoepelen en stimuleringsmaatregelen te nemen, terwijl de Fed aan een verkrappingscyclus begint. Zakenbanken Goldman Sachs en Bernstein zijn zodanig optimistisch over de Chinese situatie, dat ze hun klanten aanraden om posities in te nemen.

Economen vermoeden ook dat de ‘crackdown’ van de Chinese autoriteiten weldra achter de rug zal zijn. Dat betekent niet dat er onmiddellijk een ommekeer zal komen vermits men opnieuw vertrouwen moet krijgen in de Chinese markten. Het is volgens marktkenners en analisten onterecht om Chinese aandelen af te straffen gezien de betere vooruitzichten.

Bronnen: Evelyn Chang – CNBC

Foto: JapanexperternaFlickrCC BY-SA 4.0

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!