Investeerders en beleggers verwachten dat de Aziatische economieën en markten gaan stabiliseren de komende maanden. Voornamelijk China wordt goed in de gaten gehouden door de investeringswereld omdat de Chinese overheid beleidsmaatregelen heeft genomen die voordelig kunnen zijn voor de economie, zoals belastingverlagingen en soepelere bankregels.

De Chinese economie ziet er beter uit dan enkele maanden geleden, ook al is de handelsoorlog nog bezig. Beleidsmakers hebben beslist om infrastructuurprojecten sneller op te volgen, belastingen te verlagen en banken meer ademruimte te geven door hun verplichte reserves te verlagen.

Even though, so far, the results have not been extremely apparent, but in the next several months I think these measures will begin to bear fruit.

Jing Ulrich, managing director voor Asia Pacific bij JP Morgan, is alvast positief over de nieuwe ondersteuningsmaatregelen van de Chinese overheid. Op dit moment zullen de effecten nog niet zichtbaar zijn, maar hij verwacht dat het de komende maanden beter zal gaan met de economie.

Vooruitzichten

Beleggers kijken nu vooral vooruit, de Chinese aandelenmarkten zijn opnieuw aantrekkelijk gewaardeerd en de vooruitzichten zijn beter dan voorheen. De nieuwe steunmaatregelen van Peking zullen naar verwachting een invloed gaan hebben op de bedrijfsresultaten in mei en juni.

Hij merkt op dat investeerders die zich hebben teruggetrokken uit China wegens de zorgen omtrent de handelsoorlog, stilaan beginnen terug te komen naar de Chinese aandelenmarkten. Beleggers zijn op de hoogte van de waarderingen en vinden de tijd rijp om hun kapitaal opnieuw in China te steken.

De Shanghai Composite Index is sinds begin dit jaar reeds 10 procent gestegen. Het zijn voornamelijk snelgroeiende industrieën die profiteren van het terugkerende kapitaal. Aandelen van internetbedrijven, technologiebedrijven maar ook autobouwers van elektrische voertuigen. Maar ook bedrijven die in de consumptie economie meedraaien doen het tegenwoordig bijzonder goed.

Technology, consumption will be performing much better compared to the old economy counterparts where you have over-capacity and over-leverage.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixabay