Volgens Goldman Sachs’ Timothy Moe is het nu bijzonder uitdagend om te investeren in China, echter ziet hij wel opportuniteiten. De ‘crackdown’ op de technologiesector maakt het beleggers en investeerders niet bepaald gemakkelijk. Maar het beleid heeft ook voor steun gezorgd voor bepaalde sectoren, zoals bijvoorbeeld die van de hernieuwbare energie.

Timothy Moe, strateeg bij Goldman Sachs, hoort her en der uitspraken dat China niet meer ‘investable’ is door hun harde aanpak van enkele sectoren. Hij beaamt dat de uitdagingen op de Chinese markt zijn toegenomen, maar dat er zeker nog opportuniteiten zijn in bepaalde sectoren. De technologiesector heeft het nu zwaar, maar elders gaat het net beter.

There are certainly a host of challenges that China is facing right now — but we would push back quite vigorously on the sweeping statement that China is ‘uninvestable’.

Een voorbeeld van bedrijven in de technologiesector die het nu moeilijker hebben door de ‘crackdown’ is Alibaba, het aandeel is dit jaar met 23 procent gedaald. Maar langs de andere kant, binnen de technologiesector, doen er zich kansen voor. China wil namelijk meer hun eigen chips produceren. Hun grootste chipmaker Semiconductor Manufacturing International Corporation is van plan 2,35 miljard dollar te investeren voor de bouw van een fabriek.

Beleid

Andere sectoren die baat hebben bij het Chinese beleid is die voor hernieuwbare energie bijvoorbeeld. Vorig jaar kondigde president Xi Jinping aan dat hij de C02-uitstoot drastisch wil verminderen tegen het jaar 2030 en een netto nuluitstoot wil bereiken tegen 2060.

If you look at those parts of the market, they’ve done very well this year.

In ieder geval heeft het Chinese beleid heel wat schommelingen veroorzaakt op hun eigen aandelenmarkten. Vooral omdat men niet weet wat de Chinese autoriteiten nog allemaal van plan zijn te doen. De CSI 300 noteert 5 procent lager sinds begin dit jaar terwijl indexen zoals de Japanse Nikkei 225 en de Amerikaanse S&P 500 aardig hoger noteren.

Bronnen: Eustance Huang – CNBC

Foto: Japanexperterna.seFlickrCC BY-SA 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>