Blockchain en crypto zijn alom vertegenwoordigd de dag van vandaag maar echte werkelijke toepassingen zitten nog maar in de beginfase. De Nederlandse Bank (DNB) concludeerde op 7 juni dat blockchain echter nog niet aan de eisen voldoet om geïmplementeerd te worden op de financiële markten. Echter vinden ze de technologie wel ‘interessant en veelbelovend’.

We zijn het er waarschijnlijk allemaal over eens, de nieuwe technologische evolutie op financieel vlak gaat richting de implementatie van blockchain-toepassingen. Hoewel we er nog niet helemaal zijn, lijken steeds meer bedrijven hun pijlen te richten op deze technologie. Maar blockchain staat volgens verschillende bedrijven nog niet volledig op punt om functioneel te zijn in het huidige systeem.

Dat vindt ook De Nederlandse Bank, ze zijn namelijk al drie jaar aan het experimenteren met een ‘Distributed Ledger Technology’ (DLT) waarvan blockchain bijvoorbeeld één type is. Ze zijn tot de conclusie gekomen dat de huidige algoritmes niet in staat zijn om het handelsvolume van de financiële markten op een 100 procent veilige, correcte en energievriendelijke manier te verwerken.

Almost there

Volgens het rapport van de De Nederlandse Bank hebben ze vier prototypes ontwikkelt en geëvalueerd met als doel om de technologie beter te begrijpen en op zoek te gaan naar potentiele toepassingen voor het verbeteren en beveiligen van betalingen.

Na evaluatie van de resultaten van hun tests concludeert De Nederlandse Bank dat, hoewel blockchaintechnologie ‘interessant en veelbelovend’ is, huidige systemen die geen DLT gebruiken nog altijd zeer efficiënt zijn, grote volumes aankunnen en de rechtszekerheid bieden om betalingen te verwerken. Op dit moment is DLT dus nog niet geschikt om het huidige systeem te vervangen.

De Nederlandsche Bank is niet de enige centrale bank die de impact van blockchaintechnologie en crypto in de bankwereld aan het bestuderen is. In maart kondigde de ‘Treasury of the UK’ de lancering aan van een ‘crypto task force’ van de Bank of England en de Financial Conduct Authority.

Bronnen: Coin Telegraph

Foto: Photo RNW.org – Flickr – CC BY-ND 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven