De legaliseringsgolf van marihuana heeft bij veel beleggers het hoofd op hol geslagen. Na een eerste opwaartse trend in 2016 volgde eind 2017 een 2e furieuze opwaartse trend. Na een stevige afkoeling kan de sector zich nu opmaken voor de 3e golf. Deze kan in een van de komende weken of maanden beginnen.

De eerste marihuana-manie vond plaats tussen maart 2016 en oktober 2016 waarbij de Noord-Amerikaanse marihuana-index steeg van 40 naar meer dan 160. Dat was een verviervoudiging op iets meer dan een half jaar. Daarna viel de index terug naar ongeveer 100.

De twee marihuana-manie begon eind oktober 2017 waarbij de index explodeerde van 115 naar meer dan 360 in iets meer dan 2 maanden. Dat is een verdrievoudiging. Daarna was het tijd voor een forse afkoeling.

Gratis Gids om te beginnen beleggen in marihuana-aandelen

Fusies kunnen marihuanasector terug in vlam zetten

De legalisering Canada van marihuana voor recreatief gebruik is ondertussen uitgesteld, maar kan de sector opnieuw nieuw leven inblazen. Met de legalisering wordt de reële impact steeds duidelijker. In de 3e opwaartse golf zullen beleggers nog meer het kaf van het koren scheiden. Speculatie zal plaatsmaken voor waardering waarbij enkel de beste bedrijven de hoogste rendementen behalen.

Begin dit jaar was een afkoeling van de marihuana-aandelen noodzakelijk. Met een totale waardering van de sector van $31 miljard waren de marihuana-aandelen even groot als Telus Corporation, een bedrijf dat $5 miljard winst boekt en dividend uitkeert. Telus is uiteraard een telecombedrijf en je kan geen appelen met peren vergelijken, maar het toont wel aan dat de klepel bij de marihuana-aandelen te ver naar de verkeerde kant was doorgeslagen.

Maar de huidige correctie kan het begin zijn van een volgende opwaartse beweging. Vooral een consolidatiegolf kan de 3e trend in gang brengen. De fusie van Aurora Cannabis met CannaMed is vermoedelijk nog maar het begin.

Bron: Midas Letter

Foto Credit: iStock

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.