Multimiljardair en ooit jarenlang de rijkste man ter wereld, Bill Gates, is een fervente aanhanger om te blijven leren. Net als andere miljardairs als Elon Musk, Richard Branson, Jack Ma, … is blijven leren voor Gates essentieel om succesvol te zijn en blijven. Een van de favoriete cursussen die Gates ook heeft gevolgd, is “Big History”. En jij kan deze cursus ook gratis volgen.

Om te weten waar de wereld naartoe gaat, moet je weten waar hij vandaan komt. Er is geen beter beeld over de evolutie dan “Big History”. Het betrekt 14 miljard jaren geschiedenis, van de Big Bang tot nu. De inzichten die je hierin krijgt, geven jou ook inzichten die je kan gebruiken voor jouw toekomst.

“Big History tells the story of the universe from the big bang to the first signs of life to today’s complex societies. It shows how everything is connected to everything else, weaving together insights and evidence from across disciplines into a single, understandable narrative,” – zegt de oprichter van Microsoft.

Gates is het echter op 1 punt niet eens met David Christian, de maker van ‘Big History’. David Christion ziet de toekomst nogal pessimistisch in terwijl Gates bijzonder optimistisch is.

Volgens Gates laat David Christian zicht afleiden door de economische en politieke problemen van het westen de laatste jaren. Maar de technologische innovatie zal een veel grotere en positieve invloed hebben op de toekomst, vooral op het gebied van klimaatverandering.

Bron: CNBC

Foto Credit: Wikimedia Commons