Een van de volgende Bitcoin hard forks die op het programma staat, is de geboorte van Bitcoin Uranium. Onder de afkorting BUM gaat ook Bitcoin Uranium problemen aanpakken die sommige ontwikkelaars bij Bitcoin Core grijze haren bezorgen. Maar of Bitcoin Uranium uniek is en levensvatbaar, valt nog af te wachten.

Er zijn al tal van hard forks geweest bij Bitcoin. Tot op heden is enkel Bitcoin Cash de enige die voldoende acceptatie heeft, vooral nu de 2e grootste Bitcoin wordt opgenomen in het assortiment van Coinbase. Over Bitcoin Gold is de jury nog in beraad.

Maar iedere hard fork betekent gratis geld. Dus beleggers juichen een nieuwe Bitcoin toe.

Wat heeft Bitcoin Uranium de beleggers in cryptomunten te bieden?

Bitcoin Uranium verschilt niet veel van Bitcoin Cash of Bitcoin Gold. Het maakt ook gebruik van het proof-of-work algoritme genaamd Equihash. Het is natuurlijk gemakkelijker om een code te kopiƫren dan er een zelf te schrijven. Equihash is ASIC-resistent waardoor het niet gemijnd kan worden door grote miners.

Bitcoin Uranium zal de toegekende bloks om de 450 dagen halveren maar de totale hoeveelheid blijft op een maximum van 21 miljoen.

Het grootste verschil is het toekennen van nieuw blokken. Bij Bitcoin wordt er om de 10 minuten een nieuwe blok gegenereerd, bij Bitcoin Uranium zal dit om de minuut zijn. Dit moet vooral de netwerkkosten laag houden.

Een andere eigenschap is de creatie van anonieme adressen. Ook dit is iets dat Bitcoin niet heeft. Maar dit is wel iets dat andere altcoins al langer hebben, denk maar aan Verge, Dash, Monero of zCash.

Bitcoin Uranium zal ook SegWit ondersteunen en heeft een uniek format van adressen. Dit laatste is vooral belangrijk om te voorkomen dat mensen geld sturen naar de verkeerde Bitcoinadressen.

Bitcoin Uranium wordt verwacht rond 31 december, al is er nog geen officiƫle datum. Het is ook nog steeds onduidelijk hoeveel cryptobrokers de nieuwe hard fork gaan ondersteunen. Indien er te weinig cryptobrokers BUM ondersteunen, zal het gratis geld rap vervlogen zijn.

Bron: The Merkle