Roger Ver wordt aanzien als een echte Bitcoin goeroe. Sommige bronnen beweren zelfs dat Ver de bedenker is van Bitcoin. Ver heeft dan ook veel aanzien en invloed binnen de crypto gemeenschap. Recent liet Ver ontvallen dat volgens hem Bitcoin Cash de echte Bitcoin is.

In augustus van dit jaar splitte Bitcoin Cash van Bitcoin in een hard fork. Terwijl crypto brokers als Bittrex, Kraken, ViaBitcoin en Bter direct Bitcoin Cash opnamen in hun assortiment, bleef het lange tijd stil rond Bitcoin Cash. Daar kwam na het afblazen van SegWit2x bij Bitcoin verandering in. En het liedje lijkt nog lang niet uitgezongen.

Volgens Roger Ver is:

Bitcoin Cash de echte Bitcoin. Op termijn zal Bitcoin Cash dan ook een grotere marktkapitalisatie krijgen, een hoger handelsvolume en een bredere gebruikersbasis.

Momenteel heeft Bitcoin een marktwaarde van $134 miljard tegenover $20 miljard voor Bitcoin Cash. Het handelsvolume van Bitcoin ligt boven $3 miljard terwijl Bitcoin Cash voorlopig een handelsvolume heeft van minder dan $1 miljard.

Bitcoin Cash kopen >>

Maar daar kan binnenkort verandering in komen. Een recent opstoot waarbij Bitcoin Cash op iets meer dan een week steeg van $400 naar $2.400 wakkerde nieuwe interesse aan. Coinbase, ’s werelds grootste crypto broker, kondigde al aan om vanaf 1 januari Bitcoin Cash op te nemen in zijn aanbod. Op Coinbase kan je momenteel enkel Bitcoin, Litecoin en Ethereum verhandelen.

3 TOP ALTCOIN KOOPTIPS

De steun van Roger Ver is alvast een stevige duw in de rug voor Bitcoin Cash. Tot op heden is het nog altijd een gevecht tussen Bitcoin en Bitcoin Cash, maar vele experts zijn het er wel over eens dat Bitcoin en Bitcoin Cash ook naast elkaar de toekomst van de cryptomunten kunnen bepalen.

Bron: CoinTelegraph