De technologiesector heeft al jaren de wind in de zeilen. Ook tijdens de herstelbeweging van de afgelopen twee weken ging de technologiesector voorop. De graadmeter voor de technologiesector, de Nasdaq index, wist zelfs tijdens de afgelopen handelsdagen nieuwe recordkoersen te bereiken. Dit kan wel eens een cruciale maand gaan worden voor de technologiesector.

De maand maart is in het verleden meermaals een bijzondere maand gebleken voor de Nasdaq index. Zo wist de Nasdaq Composite index in maart 2000 een top neer te zetten. Daarnaast wist diezelfde index in maart 2009 een stevige bodem te produceren.

Technologiesector wordt geteisterd door een negatieve divergentie

Chris Kimble, van Kimble Charting, deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de Nasdaq Composite index de bovenkant van het 20-jarige trendkanaal heeft bereikt. Aangezien we opnieuw in de maand maart terecht zijn gekomen, merkt Kimble terecht op dat dit zomaar eens een cruciale maand kan gaan worden voor de technologiesector.

Overigens zijn er sterke overeenkomsten te vinden tussen de huidige situatie en die van maart 2000. Destijds wist de Nasdaq Composite index een recordkoers te bereiken terwijl de RSI-indicator een lagere notering wist aan te tikken. Ook op dit moment zien we een soortgelijk scenario. Een dergelijk verschil tussen de koers en de RSI-indicator wordt bestempeld als een ‘negatieve divergentie’.

Gaat deze negatieve divergentie deze rally een halt toeroepen?