Ondanks de forse prijsdaling op de cryptomarkt, valt er heus nog wat positiefs te zeggen over deze technologische ontwikkeling. Los van het feit dat beleggers er al veel geld mee hebben verdiend, draagt het ook zijn steentje bij op de arbeidsmarkt. Er zijn namelijk steeds meer bedrijven die meer willen weten over deze crypto en blockchain-technologie.

In 2017 is het aantal banen in deze sector verviervoudigd. Dat blijkt uit een onderzoek van de vacaturesite Indeed. Dat is uiteraard niet verwonderlijk vermits blockchain al bewezen heeft dat het een goed systeem is. Steeds meer bedrijven willen soortgelijke technologie ontwikkelen en integreren in hun bedrijfsprocessen om een betere en snellere werkwijze te bekomen.

Er is dus veel ruimte op de arbeidsmarkt voor functies omtrent blockchain. Het onderzoek werd gevoerd op basis van bepaalde zoektermen in de vacatures van vorig jaar. Bedrijven zijn op zoek naar ‘blockchain developers’, ‘blockchain architects’, blockchain consultants’, etc…

Vraag en aanbod

Dat geldt ook voor het aantal mensen die op zoek zijn naar dergelijke jobs. Het aantal profielen die aansluiten bij deze blockchain/crypto-industrie, is evenzeer in snel tempo gestegen. Sander Poos, landenmanager bij Indeed, voegt er wel aan toe dat deze vacatures moeilijk in te vullen zijn.

De profielen waar bedrijven naar op zoek zijn, zijn zeer technisch en specifiek. Maar langs de andere kant neemt het aantal geïnteresseerde werkzoekenden ook flink toe. Dat maakt het mogelijk dat dergelijke ‘blockchain vacatures’ op termijn allemaal ingevuld zullen geraken.

Er is wel degelijk een toekomst weggelegd voor deze technologie. Experts beweren dat het de traditionele werkmethodes en systemen zal vervangen. Alle toepassingen die gebruik kunnen maken van een snelle en veilige database, hebben baat bij deze vrij nieuwe technologie.

Denk dan bijvoorbeeld aan het verwerken van medische dossiers, digitale bankzaken, belastingaangiftes, administratieve processen, … noem maar op. Het is ondertussen duidelijk dat blockchain nog maar in zijn kinderschoenen staat en binnenkort overal aanwezig zal zijn.

Bronnen: Telegraaf

Foto: Geralt – Pixabay