Afgelopen week verschenen er hoopgevende cijfers over de Amerikaanse economie. De detailhandelsverkopen wisten in juni met 7,5% in waarde te stijgen. En daarmee is het record uit januari alweer binnen handbereik gekomen. Is de Amerikaanse economie de crisis alweer te boven gekomen?

Economen hadden gerekend op een stijging van de Amerikaanse detailhandelsverkopen met 5%. Het uiteindelijk macrocijfer wist dus beduidend beter uit te pakken dan verwacht. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Morgan Stanley, is te zien dat de totale detailhandelsverkopen op dit moment slechts 1% onder het recordniveau ligt (januari 2020).

Het Amerikaanse overheidsbeleid gaat binnenkort veranderden

Aangezien de Amerikaanse economie met name afhankelijk is van de binnenlandse bestedingen, mag dit macrocijfer als ‘hoopgevend’ bestempeld worden. Toch is het nog maar de vraag of de Amerikaanse economie daadwerkelijk de crisis al achter de rug heeft liggen. Economen wijzen namelijk op een ander probleem dat op de loer ligt.

Tijdens de afgelopen maanden heeft de Amerikaanse overheid een ruimhartig beleid gevoerd. Amerikanen kregen cheques uitgereikt die naar eigen wens besteed konden worden. En de verwachting is dat de Amerikaanse overheid binnenkort een einde zal maken aan dit beleid. Met andere woorden komen de Amerikanen binnenkort op eigen benen te staan. En volgens economen kan op dat moment de trend opnieuw omslaan.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar