In de maand februari wist er officieel een einde te komen aan de Bull Market die bijna 11 jaar wist stand te houden. Vanaf dat moment was er dus officieel sprake van een Bear Market. Het is echter nog maar de vraag of die Bear Market nog steeds van kracht is. Mogelijk is er alweer een nieuwe Bull Market van start gegaan.

Een het einde van maart wisten de wereldwijde beurzen een stevige bodem neer te zetten. Sinds dat moment zitten de beurskoersen al flink in de lift. En voorlopig lijkt de stier haast onverslaanbaar te zijn. Zo verschenen er tijdens de afgelopen dagen meermaals sterk tegenvallende macrocijfers, maar de beurzen wisten alleen maar verder in waarde te stijgen.

Beleggers moeten rekening houden met een nieuwe Bull Market

Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, is van mening dat er mogelijk al een einde is gekomen aan de Bear Market. Vanaf de bodem gerekend is de S&P 500 index immers al met meer dan 30% in waarde gestegen. En sinds het jaar 1950 hebben we een dergelijke ‘Bear Market Bounce’ nog nooit eerder gezien. Op de bovenstaande tabel is dit in beeld gebracht.

Mocht de Bear Market daadwerkelijk al achter de rug liggen, dan is dit de snelste Bear Market ooit. Gemiddeld gezien weet een Bear Market ongeveer 14 maanden stand te houden. Deze keer wist de beer echter amper twee maanden de regie in handen te hebben.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.