Al jaren dwaalt de beursspreuk “Buy the Dip” rond op de aandelenmarkten. Simpel gezegd houdt deze beursspreuk in dat we aandelen aan de portefeuille moeten toevoegen op het moment dat er sprake is van een beursdaling. Dit alles wordt gedaan vanuit de gedachte dat de aandelenmarkten op de lange termijn gemeten toch wel in waarde weten te stijgen.

Tijdens de afgelopen handelsweken zijn de wereldwijde aandelenmarkten voor het eerst in lange tijd geconfronteerd met een beurscorrectie. Ook tijdens deze nieuwe handelsweek zijn de beurzen alles behalve voortvarend uit de startblokken verschenen. Ondanks dat lijken de meeste beleggers vertrouwen te hebben in stijgende beurskoersen.

Beleggers schrikken niet van de huidige beurscorrectie

Uit onderzoek van Bank of America blijkt dat beleggers vooralsnog niet schrikken van de dalende beurskoersen. Beleggers grijpen deze kans juist aan om extra aandelen aan de portefeuille toe te voegen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America, te zien dat er tijdens de afgelopen week voor ruim 25 miljard dollar aan kapitaal richting de wereldwijde beurzen stroomde. Dit betreft de grootste kapitaalinstroom in meer dan 2,5 jaar tijd.

Voorlopig lijken beleggers deze beurscorrectie te zien als een ‘gezonde terugval’. Wat dat betreft lijkt de beursspreuk “Buy the Dip” dus ook vandaag de dag nog van kracht te zijn. Dat biedt echter geen enkele garantie voor de toekomst.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis